Kitajsko-jugoslovanski odnosi na medosebni ravni v obdobju med 1977–1985

Oddelek za azijske študije vabi na predavanje mag. Yuguang Zhoua z naslovom Kitajsko-jugoslovanski odnosi na medosebni ravni v obdobju med 1977–1985 / Sino-Yugoslav relations at people-to-people level from 1977 to 1985, ki bo v torek, 9. 5. 2023, ob 9.40 v predavalnici 533.

Predavanje bo obravnavalo medsebojne obiske kitajskih in jugoslovanskih uradnikov in strokovnjakov v prvih letih reform in odpiranja Ljudske republike Kitajske svetu. Osredotočilo se bo na analizo podobe SFRJ in Jugoslovanov v poročilih o obiskih, ki so jih kitajski gostitelji oz. gostje pripravljali za svoje ustanove. Predavanje bo v angleškem jeziku.

ZHOU Yuguang končuje doktorski študij zgodovine jugovzhodne in vzhodne Evrope na Univerzi Ludwig Maximilian v Münchnu. V svoji disertaciji se ukvarja z bilateralnimi odnosi med SFRJ in LRK ter kitajskim zanimanjem za jugoslovanski socializem v obdobju 1977–1985. Zhou Yuguang je pred tem diplomiral iz mednarodne politke in sociologije na Pekinški univerzi ter magistriral na skupnem programu Economy, State and Society na University College London in Univerzi v Beogradu. Njegovi raziskovalni interesi obsegajo jugoslovansko zgodovino, zgodovino nacionalizma ter transnacionalno zgodovino socialističnih idej in praks.

Events

Department of Translation Studies, Department of Slovene Studies, Faculty of Arts

Konferenca Jezikovne tehnologije in digitalna humanistika

International Office, Faculty of Arts

Welcome day for Exchange Students

Faculty of Arts

Online presentation for international students

Faculty of Arts

Online presentation of Faculty of Arts for international students

Department of Asian Studies

A documentary feature film The Celestial Dragon