Odprte so prijave za festival UNI.MINDS 2024!

Vabljeni, da se pridružite na letošnjem festivalu UNI.MINDS, ki je namenjen povezovanju posameznikov iz akademskega in gospodarskega okolja. Festival bo potekal med 14. in 22. oktobrom 2024.  

Povzetek programa in brezplačne vstopnice za posamezne dogodke si lahko zagotovite na tej povezavi.

UNI.MINDS je največji slovenski festival za grajenje inovacijske skupnosti in partnerstev med akademskim okoljem in gospodarstvom, ki poteka že 5. leto zapored in poteka pod okriljem Meseca znanosti, ki ga podpira Ministrstvo za visoko šolstvo, znanost in inovacije. Namenjen je predvsem medsebojnemu spoznavanju in grajenju odnosov za boljše soustvarjanje prebojnih inovacij. Tudi letos bodo organizirani brezplačni avtobusni prevozi za udeležence na dogodkih izven Ljubljane.  

Otvoritveni dogodek na Fakulteti za upravo UL – V ŽIVO: za raziskovalce in študente s področja humanistike, družboslovja in umetnosti ter predstavnike gospodarstva, ki jih zanima družbeni učinek raziskav. Ogledali si bomo tudi fakultetna laboratorija za preučevanje človeškega vedenja. 

  • Kdaj: Ponedeljek, 14. 10. 2024 
  • Kje: Fakulteta za upravo UL in Ekonomska fakulteta UL, Ljubljana 

Ogled Hidrie in Oljarne Lisjak – ORGANIZIRAN PREVOZ: za vse, ki jih zanimajo inovacije v avtomobilski in industrijski tehnologiji, trajnostne tehnologije, zelena mobilnost ter inovacije v kmetijstvu, živilskopredelovalni industriji in agronomiji. Pobližje bomo spoznali podjetje Hidria, saj velja za eno od vodilnih mednarodnih podjetij na področju inovativnih avtomobilskih in industrijskih tehnologij. Oljarna Lisjak pa nam bo predstavila, kako pridelujejo t.i. zeleno zlato in na kakšen način izboljšujejo celotno ponudbo in svoje delovne procese. 

  • Kdaj: Torek, 15. 10. 2024 
  • Kje: Koper 

  → Biotehnološki vrh in Lekov dan za raziskovalce in ogledom NIB-a – V ŽIVO: za raziskovalce in študente, ki jih zanima biotehnologija, farmacija, veterina, medicina, proizvodnja hrane, genetika, biologija, mikrobiologija, računalništvo in sorodne vede. Dogodek bo ponudil vpogled v najnovejše trende in priložnosti za sodelovanje na področju biotehnologije. Organiziran bo tudi ogled Biotehnološkega stičišča Nacionalnega inštituta za biologijo. 

  • Kdaj: Sreda, 16. 10. 2024 
  • Kje: Nacionalni inštitut za biologijo (NIB), Ljubljana 

  → Ogled UM FGPA in Marles – ORGANIZIRAN PREVOZ: za vse, ki jih zanimajo gradbeništvo, inovativne gradbene rešitve, prometno inženirstvo, arhitektura, trajnostna gradnja, lesarstvo, inženirstvo, urbanizem in energetika. Spoznali bomo nove priložnosti za sodelovanje in Marlesov objekt Dom24h, ki predstavlja prihodnost bivanja. 

  • Kdaj: Četrtek, 17. 10. 2024 
  • Kje: Maribor 

  → Zaključek z Rektorjevo nagrado – V ŽIVO in ONLINE PRENOS: za vse udeležence UNI.MINDS festivala, ki želijo spoznati ter podpreti najbolj inovativne raziskovalce in študente na Univerzi v Ljubljani. Dogodek je namenjen podelitvi druženju in podelitvi Rektorjeve nagrade za naj inovacije. 

  • Kdaj: Torek, 22. 10. 2024 
  • Kje: Fakulteta za arhitekturo UL, Ljubljana 

  Celoten program je na voljo na tej povezavi

Organizatorji festivala: Pisarna za prenos znanja Univerze v Ljubljani, Služba za prenos znanja in tehnologij Univerze v Mariboru, Center za razvoj in prenos znanja Univerze na Primorskem, Ministrstvo za visoko šolstvo, znanost in inovacije, SPIRIT Slovenija in partnerji iz gospodarstva. 

 

 

Events

Department of Translation Studies, Department of Slovene Studies, Faculty of Arts

Konferenca Jezikovne tehnologije in digitalna humanistika

International Office, Faculty of Arts

Welcome day for Exchange Students

Faculty of Arts

Online presentation for international students

Faculty of Arts

Online presentation of Faculty of Arts for international students

Department of Asian Studies

A documentary feature film The Celestial Dragon