Vabilo na predavanji prof. Yannick Bosquet z Univerze na Mavriciju

Oddelek za anglistiko in amerikanistiko ter Oddelek za prevajalstvo in Oddelek za romanske jezike in književnosti  Filozofske fakultete vljudno vabijo na predavanji prof. Yannick Bosquet s Fakultete za družbene vede in humanistiko na Univerzi na Mavriciju:

  • ponedeljek, 15. 4., od 13.00 do 14.30 (pred. 1A-Rimska): Večjezičnost na Mavriciju / Multilingualism in Mauritius (predavanje v angleščini),
  • torek, 16. 4., od 11.20 do 12.50 (Modra soba): Francoščina in kreolščina v mavricijski jezikovni krajini / French & Creole in the Mauritian Linguistic Landscape (predavanje v francoščini). 

Dr. Yannick Bosquet poučuje jezikovne študije, sociolingvistiko in kreolske študije na Univerzi na Mavriciju. Med letoma 2020 in 2022 je bila predstojnica Oddelka za francoske študije, trenutno pa je koordinatorka laboratorija za digitalno jezikoslovje ter laboratorija za gledališče, filmske študije in uprizoritvene umetnosti na Fakulteti za družbene vede in humanistiko. Raziskovalno se ukvarja s sociolingvistiko, natančneje z urbano sociolingvistiko, jezikovno krajino ter toponimijo in kreolskimi študijami. Sodelovala je pri različnih raziskavah mavricijske kreolščine in je izvršna članica združenja Creole Speaking Union.

 

Vljudno vabljeni!

 

 

Dogodki

Oddelek za geografijo, Filozofska fakulteta Univerze v Ljubljani

Javno predavanje dr. Marka Krevsa pred izvolitvijo v naziv redni profesor

Oddelek za slavistiko, Filozofska fakulteta Univerze v Ljubljani

Gostujoča predavanja dr. Iváneka z Ostravske univerze

Filozofska fakulteta Univerze v Ljubljani

Spletna predstavitev za tuje študente

Oddelek za zgodovino

Javno vodstvo po razstavi En krompir, tri države

Oddelek za arheologijo

Metalurški dan