Vodstvo po Arheološki poti in razstavi "Kako so živeli ..."

Konec tedna bodo po Evropi in tudi pri nas potekali Evropski dnevi arheologije, ki vabijo, da se udeležite različnih dogodkov. Eden izmed dogodkov je tudi vodstvo po Arheološki poti in razstavi "Kako so živeli ..." v Botaničnem vrtu Univerze v Mariboru v Pivoli pri Mariboru, ki bo potekalo v petek, 18. junija 2021, ob 17.00 uri. V dopoldanskih urah si bodo obiskovalci lahko preko spleta ogledali krajša filma o najdiščih Poštela in Brinjeva gora, ob 17.00 uri pa jih bosta po razstavi v živo peljala Anja Vintar in doc. dr. Matija Črešnar (Oddelek za arheologijo Filozofske fakultete).

Lokalno arheološko dediščino je v svojo ponudbo vključila tudi Gostilna Poštela (Ulica Roberta Kukovca 22, 2000 Maribor), ki bo prvič v praznovanje arheologije vključila tudi ponudbo jedi znamke Heriterra, ki so osnovane na spoznanjih arheologije, arheobotanike in zoologije ter kulinarične dediščine.

Območje Poštele in občine Hoče-Slivnica je poleg drugih arheoloških regij in partnerjev vključeno v projekt Danube’s Archaeological e-Landcapes in Iron Age Danube Route.

 

Dogodki

19. 10. 2020
Oddelek za slavistiko, Filozofska fakulteta Univerze v Ljubljani

Gostujoča predavanja dr. Iváneka z Ostravske univerze

03. 09. 2020
Filozofska fakulteta Univerze v Ljubljani

Spletna predstavitev za tuje študente

26. 08. 2020
Oddelek za zgodovino

Javno vodstvo po razstavi En krompir, tri države

26. 08. 2020
Oddelek za arheologijo

Metalurški dan

26. 08. 2020
Oddelek za filozofijo

Konferenca, posvečena Mahatmi Gandhiju