ŠOFF fakultetni projekt: »Končajmo menstrualno revščino«

Študentska organizacij Filozofske fakultete (ŠOFF) je v novo leto vstopila s fakultetnim projektom »Končajmo menstrualno revščino«, v okviru katerega so po toaletnih prostorih fakultete namestili škatlice z menstrualnimi pripomočki, nad njimi pa obesili krajše obvestilo o projektu. S slednjim želijo odpreti omenjeno problematiko in v praksi preizkusiti eno od morebitnih rešitev: izvesti že dlje časa živečo idejo o dostopnih menstrualnih higienskih pripomočkih v javnih izobraževalnih ustanovah.

V Upravnem odboru ŠOFF si želijo, da bi tudi predstavniki višjih državnih organov začeli aktivno obravnavati to problematiko ter z medsebojnim dialogom poskušali najti dolgoročno vzdržno rešitev, ki bi bila ugodna tako za osebe z menstruacijo kot tudi za javne institucije, ki bi omenjene proizvode zagotavljale. Hvaležni bi bili, če izpolnite kratko anketo, da lažje in bolj korektno poročajo o razširjenosti problematike na fakulteti, ugotovijo smiselnost uvedbe brezplačnih menstrualnih pripomočkov ter bolj korektno poročajo o izvedenem projektu.

Zadnje novice
27. 03. 2024

Izr. prof. dr. Maria Zofia Wtorkowska prejela najvišje poljsko odlikovanje za zasluge

Od leve: Andrzej Duda, Predsednik Republike Poljske, izr. prof. dr. Maria Zofia Wtorkowska, Alojz Kovšca in Andrzej Gosek, župnik (foto: Marko Jan Vukajlović)
20. 03. 2024

Predavanje švedske veleposlanice in otvoritev razstave Švedski glasbeni trenutki

veleposlanica Švedske v Sloveniji Nj. Eks. Diana Madunic se je srečala z dekanjo fakultete prof. dr. Mojco Schlamberger Brezar.