Oddelek za klasično filologijo

Ekskurzija v Raveno in Oglej - 12. do 15. aprila 2024

Oddelek za klasično filologijo in društvo študentov umetnostne zgodovine Kunsthisterik vas vabita na spomladansko ekskurzijo, ki bo potekala od 12. do 15. aprila 2024.

Obiskali bomo Raveno in Oglej, kjer si bomo pod strokovnim vodstvom profesorice dr. Nataše Kavčič ogledali nekatere najpomembnejše spomenike, od mavzoleja Gale Placidije do bazilike San Vitale z mozaičnima podobama cesarja Justinijana in cesarice Teodore. Program posameznih dni najdete na dnu objave.

Cena celotne ekskurzije je predvidoma 180–190 € (končni znesek bo odvisen od števila prijavljenih in sofinanciranja študentskih organizacij). V ceno je vključen avtobusni prevoz, tri nočitve z zajtrkom (Hotel Mosaico & Residence) ter vstopnine za skupne oglede.

Število mest je 30, namenjena pa so študentom. Prijave se bodo do 10. marca zbirale preko Google Forms obrazca (https://forms.gle/jCcXJdsUCz8dCnuRA – v obrazcu študenti Oddelka za klasično filologijo pri vprašanju o članstvu v društvo Kunsthisterik mirno odgovorite z NE, saj na znesek in prijavo to ne bo vplivalo). Ob uspešni izpolnitvi obrazca boste v roku 24 ur na svoj elektronski naslov dobili potrditev, ali je bila vaša prijava uspešna. V primeru težav pišite na društveni naslov info@kunsthisterik.si, ali pa kar naši študentski predstavnici Tjaši Šimunić, ki je dosegljiva tudi za morebitna ostala vprašanja.

Sicer je za študente Oddelka za klasično filologijo rezerviranih nekaj mest, a je na Oddelku za umetnostno zgodovino za ekskurzijo veliko zanimanje, zato prosimo, da prijave oddate čim prej.

Program 

Obvestila

Oddelek za prevajalstvo

Knjižnica na dekanjin dan, petek, 24. 5. 2024

Oddelek za anglistiko in amerikanistiko

Knjižnica na dekanjin dan, petek, 24. 5. 2024

Oddelek za germanistiko z nederlandistiko in skandinavistiko

Knjižnica na dekanjin dan, petek, 24. 5. 2024

Oddelek za primerjalno književnost in literarno teorijo

Razpis za študentske nagrade Filozofske fakultete in Prešernove nagrade študentom Univerze v Ljubljani za študijsko leto 2023/2024

Filozofska fakulteta Univerze v Ljubljani

Anketa o spolnem nadlegovanju v akademskem prostoru