Osrednja humanistična knjižnica

Informacije o izposojni dejavnosti OHK FF od 31. 8. do 30. 9. 2020

V skladu s priporočili za zajezitev širjenja okužb Osrednja humanistična knjižnica FF do nadaljnjega deluje v okrnjenem obsegu. Možna sta izposoja gradiva na podlagi predhodnega naročila ter vračanje gradiva osebno ali po pošti. Izposojno – informacijska služba (soba 37) deluje vsak delovni dan po spodnjem urniku. Podrobnejše informacije o izposoji in vračanju gradiva dobite tukaj.

 

Osebni prevzem oziroma izposoja gradiva (soba 37) na podlagi predhodnega naročila gradiva v ustrezni oddelčni knjižnici:

  • pon: 11.00-19.00 (odmor za malico: 14.45-15.15),
  • tor-pet: 8.00-16.00 (odmor za malico: 11.45-12.15)

 

​Vračilo gradiva je možno:

  • v knjižne nabiralnike v avli fakultete v pritličju od ponedeljka do petka med 7. in 20. uro ali 
  • v pisarno OHK (pritličje, soba 37) po zgornjem urniku osebnega prevzema.

​Vrnjeno gradivo bo razdolženo po 3 dneh karantene. Zamudnine za obdobje karantene ne zaračunavamo.​

 

Članstvo: Če vam je v času zaprtosti knjižnic, med 16. 3. in 31. 5. 2020, poteklo članstvo, vam ga lahko na željo brez dodatnih stroškov podaljšamo do konca septembra.

Izposoja čitalniškega gradiva: po vnaprejšnjem dogovoru z oddelčnimi knjižnicami si lahko izposodite določeno čitalniško gradivo. Naročite ga preko e-pošte na naslov oddelčne knjižnice, ki vas obvesti, ali je izposoja možna ali ne. Čitalniško gradivo prevzamete v pisarni OHK v sobi 37, vrniti pa ga morate še isti dan. 

Rezerviracije gradiva preko kataloga COBISS+: Ponovno je možno rezervirati gradivo v sistemu COBISS+ (razen v knjižnicah, kjer zaradi inventure trenutno ni izposoje gradiva, glej obvestilo spodaj). Prevzem bo možen, tako kot za naročila po e-pošti, v sobi 37.

Zamudnina in poravnave terjatev: Od 16. 6. 2020 ponovno zaračunavamo zamudnino za gradivo, ki mu je potekel rok izposoje. Vljudno prosimo, da gradivo čim prej vrnete oz. mu podaljšate rok izposoje. Dolgove lahko poravnate preko spleta. O tem vnaprej obvestite oddelčno knjižnico, kjer je dolg nastal. Vrnjeno gradivo bo razdolženo po 3 dneh karantene. Zamudnine za ta čas ne zaračunavamo.  

 

Informacije glede posebnosti izposoje v posameznih oddelčnih knjižnicah in informacije o izposojni dejavnost dislocirane knjižnice Oddelka za etnologijo in kulturno antropologijo ter knjižnice Oddelka za arheologijo dobite v obvestilih, ki sledijo. 

Obvestila

Oddelek za filozofijo

Sprememba GU Maja Malec

Oddelek za umetnostno zgodovino

Nataša Kavčič - predavanja 19. aprila odpadejo

Oddelek za prevajalstvo

Sprememba GU Nike Kocijančič Pokorn

Oddelek za umetnostno zgodovino

Uradne ure 19. 4. 2024

Oddelek za arheologijo

Knjižnica