Znanstvenoraziskovalni inštitut

Razpis za prispevke o virtualnih svetovih in generativni umetni inteligenci

Prispevke na temo »virtualnih svetov« in »generativne umetne inteligence« lahko oddate do 11. marca 2024. Namen razpisa, ki ga je objavil Generalni direktorat Evropske komisije za konkurenco, je po eni strani pridobiti povratne informacije o trenutnem stanju konkurence v obeh povezanih tržnih sektorjih. Po drugi strani pa je treba pridobiti tudi znanje o tem, kako je mogoče v prihodnosti izvajati konkurenčno pravo, da bi omogočili konkurenčnost teh novih trgov.

Namen razpisa je tudi podrobneje preučiti potencial teh prelomnih tehnologij – vključno s priložnostmi za njihovo pričakovano eksponentno rast – ter izzive ustrezne digitalne preobrazbe. K sodelovanju so vabljeni vsi zainteresirani deležniki, vključno s strokovnjaki z univerz in raziskovalnih ustanov.

Kot nadaljnje ukrepanje namerava Komisija organizirati delavnico v drugem četrtletju leta 2024. Dogodek je namenjen nadaljnji analizi prispevkov, prejetih v tem razpisu, in združitvi različnih pogledov. Evropska komisija je julija 2023 že objavila strategijo in informativno sporočilo na temo »splet 4.0 in virtualni svetovi«.

Obvestila

Oddelek za filozofijo

Sprememba GU Ela Taniguchi

Oddelek za psihologijo

Uradne ure tajništva oddelka za psihologijo

Oddelek za prevajalstvo

Knjižnica na Anglistični dan, četrtek, 18. 4. 2024

Oddelek za germanistiko z nederlandistiko in skandinavistiko

Knjižnica na Anglistični dan, četrtek, 18. 4. 2024

Oddelek za azijske študije

Spremenjen urnik knjižnice Oddelka za azijske študije