Oddelek za romanske jezike in književnosti

Literatura v praksi

Slika, ki vsebuje besede logotip</p>
<p>Opis je samodejno ustvarjenLITERATURA V PRAKSI

Študentke in študenti španskega jezika in književnosti Filozofske fakultete so se pod vodstvom izr. prof. dr. Maje Šabec, prof. dr. Branke Kalenić Ramšak in lekt. Urše Geršak udeležili tridnevnega izobraževanja, ki je potekalo od 21. do 23. marca na Univerzi v Novem Sadu. Srečanje je bilo organizirano v okviru projekta Erasmus+ Literatura v praksi: profesionalni izzivi pri branju, prevajanju in založniški dejavnosti v digitalni dobi (LITPRAX), ki ga financira Evropska komisija, koordinira pa izr. prof. dr. Maja Šabec. Ostale partnerske ustanove so Univerza v Novem Sadu, Zahodna Univerza v Temišvaru, španski Svet za znanstvene raziskave (CSIC) in slovenska založba Malinc.

Na delavnicah je sodelovalo 21 študentk in študentov iz Srbije, Romunije in Slovenije, na daljavo pa še 25 udeležencev s številnih univerz in ustanov iz Hrvaške, Španije, Mehike, Dominikanske republike, Argentine in Kolumbije.

Študentke in študenti so aktivno sodelovali pri obravnavanju tem o literarni produkciji, literarnem kanonu, sodobni literaturi v španščini, književnem prevajanju in deležnikih pri produkciji in promociji knjig. V sklopu dogajanja so potekali tudi pogovori z založniki in prevajalci iz Srbije, Romunije in Slovenije ter s pisateljema Andreo Jeftanovic iz Čila in Santiagom Roncagliolom iz Peruja. (https://litprax.org/es/formaciones/)

Sodeč po izvedenih anketah med udeleženci, je bila vsebina izobraževanja za študente zelo zanimiva in uporabna. Obenem so ocenili kot pomembno tudi srečevanje s kolegi in kolegicami iz različnih držav, ker lahko primerjaš znanja, vzpostaviš kontakte, različne oblike sodelovanja in se družiš.

Drugi sklop delavnic bo oktobra 2023 v Temišvaru (Romunija), zadnji pa spomladi 2024 v Ljubljani.

    Predogled slike

 

Obvestila

Oddelek za pedagogiko in andragogiko

ODPRTOST TAJNIŠTVA

Oddelek za slovenistiko

Jezikovnokulturni sprehod po našem mestu od FF do parka Tivoli, 7. 12. 2023

Oddelek za etnologijo in kulturno antropologijo

ODPOVED SEMINARJA / CANCELLATION OF THE SEMINAR  (PODJED)

Osrednja humanistična knjižnica

Trajni dostop do zbirke Dictionnaire des philosophes antiques - online

Osrednja humanistična knjižnica

Knjižnica Oddelka za azijske študije, četrtek, 7. 12. 2023